Verksamhet

Hur vi arbetar

GAO har alltid strävat efter att arbeta för konstnärlig utveckling och innovation. Vi vill skapa konst med samtiden som utgångspunkt. Detta har inneburit att vår orkester har utvecklats till en dynamisk och flexibel verksamhet. Vi spelar vår egen musik med influenser från mängder av platser och stilar, och arbetar med improvisation såväl som interaktivitet; vårt arbete rör sig över gränser av många olika slag.

Här hittar du information om de olika delarna av vår verksamhet.

För barn och unga

Den sovande orkestern är ett interaktivt program framtaget för barn och unga. Föreställningen är anpassad för skolor men kan också presenteras i det offentliga rummet eller som installation på konsthallar och kulturcentra.

Grupper inom GAO

GAO rymmer en mängd mindre konstellationer, gamla som nya. Inom orkestern har vi omkring 10 olika program med alltifrån solister till större ensembler.

Festival

Är du intresserad av att uppleva hela spektrat av vår verksamhet och få ett smakprov på allt vi har att erbjuda? Vi sätter ihop ett festivalpaket efter dina önskemål! Skolföreställningar, mindre konserter i olika genrer, workshops och en eller flera konserter med hela orkestern;  en helhetsupplevelse med 3 eller 4 dagars aktiviteter och evenemang. En GAO-festival kan sättas upp i en kommun eller i flera grannkommuner i samarbete – hör av er till oss så planerar vi tillsammans!

Konserter

En konsert med GAO är svaret på hur en alternativ orkester låter. Instrument från olika traditioner, genrer och delar av världen möts och alstrar ett nytt symfoniskt ljud. Med ömsom medryckande och ömsom meditativ musik skapar GAO en lika befriande som stimulerande konsertupplevelse som du sent kommer att glömma.

GAO i mindre format

Om spelplatsen är för liten eller om det av andra skäl är svårt att organisera ett arrangemang med hela orkestern finns möjligheten att boka både konserter och workshops med en mindre grupp med 8 – 15 musiker från GAO.