Den sovande orkestern

En orkester som sover och en förvirrad dirigent. Noterna ligger utspridda, dirigenten berättar att en märklig storm just har passerat. Han själv har fått något slags minnesförlust och behöver nu elevernas hjälp för att få orkestern och musiken att vakna till liv igen.

Den sovande orkestern är en interaktiv föreställning där GAO, under ledning av Jorge Alcaide, tar med eleverna på en musikalisk resa. Föreställningen är en vidareutveckling av konceptet Sound de Göteborg, en föreställning som hade premiär i slutet av april 2016 på Röhsska muséet i Göteborg. Under tre dagar deltog sammanlagt sex mellanstadieklasser från olika delar av Göteborg och responsen från såväl lärare som elever var enormt positiv. För oss i orkestern blev det starten på något nytt; att vi med musik som verktyg hade lyckats fånga elevernas intresse och engagera dem i den konstnärliga processen blev en källa till inspiration.

Värdet av möten mellan konstnärer och den yngre generationen blev vår drivkraft i skapandet av Den sovande orkestern, där orkestern besöker skolor i Göteborg med omnejd. För skolor som inte kan ta emot orkestern i sina lokaler erbjuder vi också alternativet att föreställningen arrangeras i ett närliggande kulturhus.

Information

Tid

60 min (+ 60 min förberedelsetid)

Antal deltagare

Vi önskar arbeta med 20 – 25 elever per tillfälle, alltså klassvis eller motsvarande. Antalet musiker från orkestern blir max 20.

Lokal

Rymligt rum som kan mörkläggas där ca 55 personer kan få plats att röra på sig. Lokalen behöver vara tillgänglig 60 min innan föreställningen börjar.

Bokningsbar

2023 – 2025

Kostnad

1 föreställning

60 min

20.000:-

2 föreställningar

Halvdag

30.000:-

3 föreställning

Heldag + lunch

35.000:-

4 föreställning

Heldag + lunch

40.000:-

Tips! I Göteborg kan skolor ansöka om utjämningsbidrag och regionalt arrangörsstöd. Läs mer om kulturstöd här.