Det blåser på månen

Publicerat

”Det blåser på månen”, säger pappa och mamma till Dina och Dorinda. ”Så nu måste ni uppföra er. För annars blåser en ond vind in i hjärtat.” Sedan åker pappa till Bombardiet för att hjälpa bombardierna att avsätta sin diktator.

Det blåser på månen, krig mullrar vid horisonten och vad än Dina och Dorinda gör får de höra att det är bus: man ska hålla sig inom normer och ramar. Men de två systrarna går inte med på det och snart har de dragit igång en serie av häpnadsväckande händelser som suddar i gränsen mellan verklighet och fantasi, vad som är ont och vad som är gott. Ena stunden är de stora som ballonger, i den nästa förvandlade till kängurur och vän med alla djuren i djurparken.

När de får veta att pappan är tillfångatagen bestämmer de sig för att försöka rädda honom och trotsa den grymme diktatorn Hulahu. Och med Guldpuman, Silverfalken och Gido Gitarr som sällskap beger de sig till Bombardiet.

Från Masthuggsteaterns hemsida

Höstens stora familjeföreställning, Det blåser på månen, är ett teateräventyr baserat på Eric Linklaters barnboksklassiker från 1944. Sofia Fredéns dramatisering har tidigare visats på bland annat Dramaten, och sätts nu upp på Masthuggsteatern i regi av Peter Elmers.

Medverkar gör också GAO:s orkesterledare Jorge Alcaide. Med sin långa erfarenhet som teatermusiker och kompositör har Jorge arbetat med att skriva musiken till föreställningen, och syns även i rollen som Gido Gitarr.

Här kan du höra Jorge berätta mer om processen och kika in bakom kulisserna i produktionen.

Jorge om musiken till Det blåser på månen

Det blåser på månen har premiär 21 oktober 2023 och spelas därefter som offentlig familjeföreställning samt som skolföreställning till och med 6 januari 2023.

Läs mer om Det blåser på månen på Masthuggsteaterns hemsida.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *